Styrken i de svage relationer

-

Fra naturens side har vi mennesker altid været bange for det ukendte, da vi ikke kan forudse konsekvenserne og vide, om det ukendte er sikkert.
 
Derfor er en af de største udfordringer for mange os at komme ud af vores komfortzone. Men det er en skam – for det er i mødet med det ukendte, at vi udvikler og fornyer os.

Derfor er dine svageste relationer de bedste

Den amerikanske professor og sociolog Mark Granovetter er fader til teorien om ”Styrken ved svage relationer”(The Strength of Weak Ties). 

Han siger helt kort, at for at få adgang til virkelig værdifulde input, skal du gå til de mennesker, som du ikke kender i forvejen. Eller som blot er bekendte.

Dine venner, familie og tætte kollegaer, som du alle kender i forvejen, kan ikke bidrage med meget nyt. Oftest holder de dig fast i de samme holdninger og adfærdsmønstre. Her er du bundet af vaner og den andens forventninger.

Nye, ukendte mennesker ser dig derimod med helt friske øjne og har en stærk effekt i forhold til at skabe forandring og udvikling hos dig – både personligt og arbejdsmæssigt.

Derfor, hvis du vil udfordres og inspireres, så kræver det nye cirkler og nye relevante bekendtskaber, hvilket vi kalder at komme ud af komfortzonen

Styrken ligger dermed i de svage relationer.

Bliv en del af et styrkende netværk

Du kan sikkert høre, hvor vigtigt det er at have et godt netværk, både privat og professionelt. Men du var måske ikke opmærksom på, at sammensætningen af dit netværk også har en stor betydning for, hvor brugbart det er i forskellige situationer.

At finde de rette bekendtskaber og at netværke behøver ikke være tidskrævende eller opslidende, for vi har gjort forarbejdet.

Du får mulighed for at blive en del af et hold af kompetente ledere, som vil udfordre dig. De vil give dig feedback, inspiration og udfordre dine tanker og handlinger, så du kommer til at stå stærkere i dit liv.

Vores fornemme opgave er at sætte holdet og facilitere netværket, så vi sikrer os, at det består af den helt rigtige sammensætning af mennesker, som ønsker at give såvel som modtage feedback.

I Stadil Advice har vi to netværk for ledere: Stadil Advice Executive Network (SAX), som er et mindre hold bestående af maks. otte topledere, samt Stadil Advice Ledernetværk (SAL), et forum på 20-25 ambitiøse ledere samt seks udefrakommende inspiratorer.

Læs mere om vores netværksprogrammer

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste artikler

Ugens mest læste